Ajánlatkérés
Az ergonómia az ember és az őt körülvevő munkakörnyezet kapcsolatával foglalkozik, és ebbe a környezetbe beletartozik a szék is, sőt, kifejezetten fontos szerepet kap a mindennapok során. Egy kényelmetlen ülőalkalmatosság nem csak elégedetlenséget szül, hanem egészségügyi problémákat, többek között hátfájást, gerincferdülést, porckorong eltérést és visszérbetegséget is okozhat. Ezért fontos, hogy ergonomikus székek legyenek az irodában – de mitől
2020-04-19
Amikor az iroda berendezéséről kell döntened, nem állhatsz meg pusztán funkcionális és esztétikai szempontoknál. Igaz, hogy mindkettő kulcsfontosságú, de döntés előtt még fel kell tenned magadnak a kérdést: milyen összkép elérésére kell törekedned? Vajon mit üzen majd az iroda design mindazoknak, akik bepillantást nyernek az épületbe, és ez az üzenet mennyire illeszkedik a vállalat küldetéséhez, víziójához és céljaihoz?
2020-04-11
Előző cikkünkben bemutattuk az idei évben várható makro trendeket az irodai design területén, a továbbiakban pedig áttérünk a mikro trendekre.
2020-03-29
A vállalatokat érintő kihívások arra késztetik a vezetőket, hogy mindig készen álljanak a változásra. Egy cég hatalmas versenyelőnyre képes szert tenni, ha gyorsan reagál az újabb helyzetekre és képes alkalmazkodni a változó igényekhez. Ez igaz az iroda kialakítására is, különösen akkor, ha innovatív, modern és trendi munkahely képét kívánják mutatni a döntéshozók
2020-03-01
Nem mindegy, milyen színek dominálnak az irodában, ugyanis a különböző árnyalatok pszichológiai hatást gyakorolnak az emberekre. Mivel bizonyos színek pozitívan befolyásolják a produktivitást, érdemes tudatosan kiválasztani az egyes helyiségek berendezését a munkahelyen.
2020-02-16
Egyre több munkahelyet alakítanak ki úgy, hogy a munkatársak kutyái is helyet kapjanak az épületben. Nem véletlen, hogy feltörekvőben van ez a trend, hiszen a kutyabarát irodák számos előnyt tartogatnak nem csak a munkavállalók, hanem a vállalat egésze számára is.
2020-01-28
A tapasztalatok szerint nagyon kevesen vannak, akik képesek 8-12 órán keresztül folyamatosan a munkájukra koncentrálni úgy, hogy eközben egy percre sem lankad a figyelmük. A legtöbb dolgozó számára hatalmas lendületet ad egy csésze kávé, egy beszélgetés a munkatársakkal, vagy egy rövid szünet – és ezek a tevékenységek nem is minősülnek időpazarlásnak, hiszen elősegítik a produktivitást, a jóllétet és a munkahelyi kapcsolatok ápolását egyaránt.
2020-01-26
Tudtad, hogy jelenleg a munkavállalók kb. 30 százalékát adják az 1980-as és 1990-es években születettek? Ezzel párhuzamosan nem csak a generációk aránya változik a munkaerőpiacon, hanem a munkavállalók igényei is. Számos vállalat a változásokhoz igazodva igyekszik olyan munkahelyet teremteni, amely vonzó a munkavállalók számára.
2019-12-08
Az irodai munka átka, hogy általában napi több mint 8 órán keresztül kell mereven nézni a laptop vagy számítógép képernyőjét. Rengetegen vannak, akik még munkaidő előtt és után is valamilyen képernyőt néznek, legyen az okostelefon, TV vagy tablet. Mivel az emberi szem alapvetően nem erre a célra rendeltetett, gyakran érzékenyen reagál az egész napos terhelésre.
2019-11-24
Mivel egy átlagos munkavállaló legalább heti 40 órát tölt a munkahelyén, nagy az esély arra, hogy munka közben valamilyen stressz éri. A különböző stresszhatások olyan egészségügyi kockázatokat rejtenek magukban, amelyeket a munkáltató sem hagyhat figyelmen kívül, hiszen a feszült és beteg dolgozó teljesítménye az egész vállalatra kihat.
2019-11-13
Amikor új asztalokat kell beszerezni az irodába, számos kérdés felmerül, például az ideális asztal mérete, színe, formája, funkciója, anyaga, stb. Természetesen könnyebb a döntés, ha az iroda már kiforrott arculattal rendelkezik, mivel rengeteg kérdésre már adott a válasz. Ugyanakkor egy startup, vagy egy arculatváltásra készülő vállalat esetén jóval több időre lehet szükség a döntés meghozatala előtt, hiszen a bútor jellemzői befolyásolják a cég
2019-10-06
A tárgyalóterem gyakran válik a vállalat számára kulcsfontosságú döntések helyszínévé. Épp emiatt nem mindegy, hogy mennyire támogatja a helyiség a bent ülő döntéshozókat, legyenek azok ügyfelek, vagy a vállalat munkatársai. Ha nem megfelelő a terem kialakítása, akkor rengeteg kellemetlenséget okozhat és így a cég sikere is veszélybe kerülhet.
2019-09-29
Kutatások szerint a munkavállalók, főleg a 19-39 év közöttiek igénylik a tágas és jól felszerelt konyhát a munkahelyükön. Egy ilyen helyiség több szerepet is el képes látni: lehet az étkezés, kapcsolatteremtés, csapatépítés, vagy épp egy meeting helyszíne. De ez hogy valósul meg a gyakorlatban?
2019-09-22
Tévhit, hogy csak a fizikai munkásokra lehet káros a munkahelyi zaj. Kutatások szerint az elmúlt 50 évben 30-szorosára növekedett az embereket érő zajterhelés, és ebbe beletartoznak az irodákat érintő hanghatások is.
2019-08-20
Különböző kutatások szerint rengetegen vannak, akik elégedetlenek a jelenlegi munkahelyükkel és készen állnak váltani, amint lehetőségük adódik rá. Ebből kifolyólag a HR menedzsereknek nem csak a toborzásra, hanem a munkaerő megtartására is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk.
2019-08-04
Showing 1 to 15 of 31 (1 Pages)