Ajánlatkérés
Különböző kutatások szerint rengetegen vannak, akik elégedetlenek a jelenlegi munkahelyükkel és készen állnak váltani, amint lehetőségük adódik rá. Ebből kifolyólag a HR menedzsereknek nem csak a toborzásra, hanem a munkaerő megtartására is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk.
2019-08-04
Te is jobban szeretsz egy zöld növényre pillantani, mint egy egyszerű, fehér falra? A természet közelségének pozitív hatásait nem csak kutatások, hanem rengeteg munkavállaló személyes tapasztalata is alátámasztja. De mik is ezek a pozitívumok?
2019-07-28
Az Offiseven végzett egy felmérést, melyben azt vizsgálta, hogyan lehet hatékonyabbá és boldogabbá tenni cégen belül a munkavállalókat. Az eredmény alapján ez nagyon sok apró tényezőből tevődik össze, azonban lényeges kiemelni a legfontosabbat – a megfelelő munkakörnyezetet. Miből áll a megfelelő munkakörnyezet? Milyen dolgok befolyásolják a munkakedvet? Melyek azok az apróságok, melyekkel kellemesebbé és inspirálóbbá lehet varázsolni az irodát?
2019-07-15
Napjaink IT-óriásai, zöld vállalatai és a fenntarthatóság élharcosai egymással versengve építettnek jövőbemutató irodakomplexumokat cégük számára. Mik azok a trendek, amik meghatározzák az építészetet? Milyen befolyásoló tényezők hatnak a tervekre? Hogyan veszik figyelembe a változó munkavállalói igényeket? És végső soron, hol fogunk majd dolgozni pár év múlva?
2019-07-01
Jelenleg a munkaerőpiacon nagy számban van jelen az Y generáció. E generáció tagjai már egy egészen más világban nőttek fel, mint a tőlük idősebbek, és ebből kifolyólag eltérő szemlélettel és igényekkel is rendelkeznek. Ezek a különbségek a munka világában is tapasztalhatók, hiszen az elvégzendő munkára és a munkahelyre is másképp tekintenek, mint az elődeik.
2019-06-24
Egyre inkább előtérbe kerül az az irányzat, amely az emberi well-being, avagy jóllét elősegítését célozza a munkahelyeken. A munkaadók felismerték, hogy a munkavállalók egészségének megőrzése nem csak az ő érdeküket képviseli, hanem az egész vállalatét is. De pontosan miért került előtérbe a munkahelyi jóllét kérdése?
2019-06-18
A fizikai és az irodai munka egyaránt rejtenek veszélyforrásokat a dolgozók egészségére. Ugyanakkor az ülőmunkát végzők nem mindig vannak tisztában azzal, hogy pontosan milyen kockázatoknak vannak kitéve a munkájuk miatt.
2019-06-16
Fülkés, nyitott, közösségi… az évtizedek alatt számos irodatípus alakult ki. Munkahelyenként változik, hogy melyik típust részesítik előnyben és amelyik az egyik vállalathoz illeszkedik, nem biztos, hogy egy másik vállalatnál is be fog válni. A továbbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb irodatípusokat és jellemzőiket, előnyeiket és hátrányaikat is beleértve, hogy könnyebben el tudd dönteni, melyik illeszkedne a legjobban a Te irodádhoz.
2019-06-14
A kiégés egyre több munkavállalót érint, ráadásul a fiatalabb korosztályban is egyre gyakrabban megjelenik. A burnout-szindróma súlyosabb, mint egy egyszerű tavaszi fáradtság, és komolyabb következményekkel is jár mind egyéni, mind vállalati szinten.
2019-06-10
Minimalista, mégis kreatív irodai megoldások Nem mindenki szereti dísztárgyakkal és különböző dekorációs elemekkel berendezni az irodát. A minimalista stílus kedvelői a letisztultságot preferálják, és el akarják kerülni, hogy a berendezés elvonja a figyelmüket a fontos teendőkről. A színes, díszes irodáknak is megvan a maguk előnye, de a minimalista munkahelyek is számos pozitívummal járnak.
2019-05-07
Hallottál már a coworking irodákról? A közösségi irodának is nevezett irodatípus lényege, hogy egymástól független, önálló tevékenységet végző munkavállalók egy térben tudnak dolgozni. Bérelhetnek maguknak egy saját munkaállomást, vagy egy széket egy közös asztalnál.
2019-04-23
Az egyterű irodák számos előnyös tulajdonsággal bírnak, ugyanakkor rengeteg hátrányt is rejtenek magukban. Természetesen vannak olyan munkahelyek, ahol az open office tökéletesen működik, viszont érdemes tisztában lenni a nyitott irodák negatívumaival.
2019-04-08
A munkaerőpiacon egyre nagyobb arányban van jelen az Y generáció. Az új típusú munkavállalók más igényeket támasztanak a vállalatok felé, mint a korábbi generációk: ők nem csupán dolgozók, hanem „user”-ek, felhasználók is egyben. De mit is jelent ez pontosan?
2019-02-28
Egyre többen ismerik fel, hogy szerte a világon, így Magyarországon is, a jelenlegi fogyasztás szintje fenntarthatatlan. A pazarlásnak nem csak a jövő generációi, hanem az idősebb generációk is érezni fogják a negatív következményeit. Ebből kifolyólag egyre elterjedtebb az a nézet, miszerint a vállalatok felelőssége kiterjed a környezet megóvására is.
2019-02-26
Nem mindegy, hogy a munkahelyen milyen színű falak, bútorok és más berendezési tárgyak veszik körbe az ott dolgozókat. A különböző színek pszichológiai hatást gyakorolnak a munkatársakra, sőt, az ügyfelekre is. Felmerült benned a kérdés, hogy milyen színű fal és irodabútor ajánlott a Te irodádba? Olvass tovább!
2019-02-26
Showing 1 to 15 of 17 (1 Pages)