Ajánlatkérés
Az irodai munka átka, hogy általában napi több mint 8 órán keresztül kell mereven nézni a laptop vagy számítógép képernyőjét. Rengetegen vannak, akik még munkaidő előtt és után is valamilyen képernyőt néznek, legyen az okostelefon, TV vagy tablet. Mivel az emberi szem alapvetően nem erre a célra rendeltetett, gyakran érzékenyen reagál az egész napos terhelésre.
2019-11-24
Mivel egy átlagos munkavállaló legalább heti 40 órát tölt a munkahelyén, nagy az esély arra, hogy munka közben valamilyen stressz éri. A különböző stresszhatások olyan egészségügyi kockázatokat rejtenek magukban, amelyeket a munkáltató sem hagyhat figyelmen kívül, hiszen a feszült és beteg dolgozó teljesítménye az egész vállalatra kihat.
2019-11-13
Amikor új asztalokat kell beszerezni az irodába, számos kérdés felmerül, például az ideális asztal mérete, színe, formája, funkciója, anyaga, stb. Természetesen könnyebb a döntés, ha az iroda már kiforrott arculattal rendelkezik, mivel rengeteg kérdésre már adott a válasz. Ugyanakkor egy startup, vagy egy arculatváltásra készülő vállalat esetén jóval több időre lehet szükség a döntés meghozatala előtt, hiszen a bútor jellemzői befolyásolják a cég
2019-10-06
A tárgyalóterem gyakran válik a vállalat számára kulcsfontosságú döntések helyszínévé. Épp emiatt nem mindegy, hogy mennyire támogatja a helyiség a bent ülő döntéshozókat, legyenek azok ügyfelek, vagy a vállalat munkatársai. Ha nem megfelelő a terem kialakítása, akkor rengeteg kellemetlenséget okozhat és így a cég sikere is veszélybe kerülhet.
2019-09-29
Kutatások szerint a munkavállalók, főleg a 19-39 év közöttiek igénylik a tágas és jól felszerelt konyhát a munkahelyükön. Egy ilyen helyiség több szerepet is el képes látni: lehet az étkezés, kapcsolatteremtés, csapatépítés, vagy épp egy meeting helyszíne. De ez hogy valósul meg a gyakorlatban?
2019-09-22
Tévhit, hogy csak a fizikai munkásokra lehet káros a munkahelyi zaj. Kutatások szerint az elmúlt 50 évben 30-szorosára növekedett az embereket érő zajterhelés, és ebbe beletartoznak az irodákat érintő hanghatások is.
2019-08-20
Különböző kutatások szerint rengetegen vannak, akik elégedetlenek a jelenlegi munkahelyükkel és készen állnak váltani, amint lehetőségük adódik rá. Ebből kifolyólag a HR menedzsereknek nem csak a toborzásra, hanem a munkaerő megtartására is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk.
2019-08-04
Te is jobban szeretsz egy zöld növényre pillantani, mint egy egyszerű, fehér falra? A természet közelségének pozitív hatásait nem csak kutatások, hanem rengeteg munkavállaló személyes tapasztalata is alátámasztja. De mik is ezek a pozitívumok?
2019-07-28
Az Offiseven végzett egy felmérést, melyben azt vizsgálta, hogyan lehet hatékonyabbá és boldogabbá tenni cégen belül a munkavállalókat. Az eredmény alapján ez nagyon sok apró tényezőből tevődik össze, azonban lényeges kiemelni a legfontosabbat – a megfelelő munkakörnyezetet. Miből áll a megfelelő munkakörnyezet? Milyen dolgok befolyásolják a munkakedvet? Melyek azok az apróságok, melyekkel kellemesebbé és inspirálóbbá lehet varázsolni az irodát?
2019-07-15
Napjaink IT-óriásai, zöld vállalatai és a fenntarthatóság élharcosai egymással versengve építettnek jövőbemutató irodakomplexumokat cégük számára. Mik azok a trendek, amik meghatározzák az építészetet? Milyen befolyásoló tényezők hatnak a tervekre? Hogyan veszik figyelembe a változó munkavállalói igényeket? És végső soron, hol fogunk majd dolgozni pár év múlva?
2019-07-01
Jelenleg a munkaerőpiacon nagy számban van jelen az Y generáció. E generáció tagjai már egy egészen más világban nőttek fel, mint a tőlük idősebbek, és ebből kifolyólag eltérő szemlélettel és igényekkel is rendelkeznek. Ezek a különbségek a munka világában is tapasztalhatók, hiszen az elvégzendő munkára és a munkahelyre is másképp tekintenek, mint az elődeik.
2019-06-24
Egyre inkább előtérbe kerül az az irányzat, amely az emberi well-being, avagy jóllét elősegítését célozza a munkahelyeken. A munkaadók felismerték, hogy a munkavállalók egészségének megőrzése nem csak az ő érdeküket képviseli, hanem az egész vállalatét is. De pontosan miért került előtérbe a munkahelyi jóllét kérdése?
2019-06-18
A fizikai és az irodai munka egyaránt rejtenek veszélyforrásokat a dolgozók egészségére. Ugyanakkor az ülőmunkát végzők nem mindig vannak tisztában azzal, hogy pontosan milyen kockázatoknak vannak kitéve a munkájuk miatt.
2019-06-16
Fülkés, nyitott, közösségi… az évtizedek alatt számos irodatípus alakult ki. Munkahelyenként változik, hogy melyik típust részesítik előnyben és amelyik az egyik vállalathoz illeszkedik, nem biztos, hogy egy másik vállalatnál is be fog válni. A továbbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb irodatípusokat és jellemzőiket, előnyeiket és hátrányaikat is beleértve, hogy könnyebben el tudd dönteni, melyik illeszkedne a legjobban a Te irodádhoz.
2019-06-14
A kiégés egyre több munkavállalót érint, ráadásul a fiatalabb korosztályban is egyre gyakrabban megjelenik. A burnout-szindróma súlyosabb, mint egy egyszerű tavaszi fáradtság, és komolyabb következményekkel is jár mind egyéni, mind vállalati szinten.
2019-06-10
Showing 1 to 15 of 23 (1 Pages)