Az Y generációba az 1980-1995 között születetteket szokták sorolni. Fiatalkorukban ment végbe rengeteg technológiai fejlesztés, így elmondható, hogy a digitalizálódás korában nőttek fel. Ebből következik, hogy a mindennapjaik részét képezik a modern technológiák: könnyen eligazodnak a számítógépeken, okostelefonokon, és gyorsan megtanulják a legújabb eszközök használatát is. Lelkesen vetik bele magukat a munka világába, de nem szeretnének akármilyen munkahelyen dolgozni.

Ők a munka fogyasztói

Jellemző a generáció tagjaira, hogy a munkahelyük kiválasztásakor tudatosan mérlegelnek több szempontot is. Figyelembe veszik, hogy milyen fejlődési és előrelépési lehetőségek állnak majd rendelkezésükre, ugyanis tanulni, fejlődni szeretnének munka közben. Fontos szempont az is, hogy mennyire tudnak azonosulni a cég profiljával, valamint az, hogy milyen környezetben kell majd dolgozniuk.

Kutatások szerint alapvető elvárásuknak számít, hogy legyen saját munkaállomásuk, ahol ki tudnak alakítani egy kis privát teret. Igényelnek továbbá csendfülkéket vagy olyan elzárt helyeket, ahova félre tudnak vonulni, amennyiben nyugodt környezetre van szükségük az irodában (pl. telefonáláshoz). Nem utolsó szempont az sem, hogy a munkahely ergonomikus bútorokkal legyen berendezve, ugyanis ezek a bútorok elősegítik az egészség megőrzését, a koncentrációt és a hatékonyságot is. Emellett értékelik az innovatív munkakörnyezetet: szívesebben mennek olyan irodába dolgozni, ahol érvényesíteni tudják a „work hard, play hard” elvét, azaz keményen dolgoznak, de emellett szeretnének kikapcsolódni is.

Előtérben a work-life balance

Mindezek mellett fontos észrevétel az is, hogy az Y generáció számára alapvető a munka-magánélet egyensúlya. Ennek az az oka, hogy látták, ahogy a szüleik a rengeteg munka miatt feláldozzák szabadidejüket, egészségüket, és sok esetben a házasságukat is. Az Y-osok nem szeretnének hasonló úton járni, ezért törekszenek a munka-magánélet egyensúlyának megtartására. Előnyben részesítik a rugalmasságot, például a rugalmas munkaidőt, a home office lehetőségét, vagy a családbarát munkahelyeket. A korábban említett privát terek, valamint csendfülkék is hozzájárulnak az egyensúly kiépítéséhez.

Olyan irodát szeretnél kialakítani, ami megnyerő az Y generáció számára? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk berendezni az irodát designos és ergonomikus bútorokkal:

Kapcsolat (gomb), link: https://www.poziteam.hu/hu/kapcsolat