Az Offiseven végzett egy felmérést, melyben azt vizsgálta, hogyan lehet hatékonyabbá és boldogabbá tenni cégen belül a munkavállalókat. Az eredmény alapján ez nagyon sok apró tényezőből tevődik össze, azonban lényeges kiemelni a legfontosabbat – a megfelelő munkakörnyezetet. Miből áll a megfelelő munkakörnyezet? Milyen dolgok befolyásolják a munkakedvet? Melyek azok az apróságok, melyekkel kellemesebbé és inspirálóbbá lehet varázsolni az irodát? Erre hoztunk most pár példát.

Zöldséget az irodába

Számos kutatás bebizonyította már, hogy a természet közelsége - jelen esetben pedig a zöld növények - milyen inspiratívan és nyugtatóan hatnak az emberekre. Pozitívan befolyásolják a hangulatot, frissebbé varázsolják a levegőt, és nem mellesleg még otthonosságot is teremtenek. Megvan már ki fogja locsolni őket?

Melyik a Te asztalod?

Nem is gondolnánk, de a saját munkaállomás javítja a memóriát. Ha nap mint nap ugyan annál az asztalnál ülünk, az ismerős, otthonos környezet és a saját magunknak kialakított rendszer segít, hogy jobban emlékezzünk a munkával kapcsolatos teendőkre.

És lőn világosság

Számtalanszor beszámoltunk már róla, hogy a természetes fény milyen fontos egy iroda életében. A megfelelő fényviszonyok nem csak az emberi szemnek tesznek jót, de a hangulatot is nagyban befolyásolják. Az egyterű irodákban nehéz úgy kialakítani a berendezést, hogy minden asztal elegendő természetes fényt kapjon, de ezen könnyen lehet segíteni egy naturális fényű lámpával.

Együtt, közösségben

Ahhoz, a munkavállalók komfortosabban érezhessék magukat az irodában, szükséges kialakítani közösségi tereket, ahol pihenőt tarthatnak és egy kicsit kikapcsolódhatnak két feladat között. Ilyen lehet a csendesszoba, ami egy feszült nap közben jöhet jól, de ide sorolható még a konyha és a dohányzásra kialakított hely is.

Színezd újra

A számtalan apró tényező mellett a színek is hatalmas befolyással bírnak a mindennapi teljesítményre és hangulatra. Válassz olyan színeket, melyek nyugalmat árasztanak, inspirálnak, és még a vállalathoz is illenek. Persze az egész irodát ezért most nem kell átfesteni, elég csak pár képet, kiegészítőt, plakátot választani.

Elgondolkodtál, hogy produktív irányú változásokat eszközölj az iroda mindennapi életében? Keress minket bizalommal és mi mindenben a segítségedre leszünk.