A munkahelyi stressz következményei

Mivel egy átlagos munkavállaló legalább heti 40 órát tölt a munkahelyén, nagy az esély arra, hogy munka közben valamilyen stressz éri. A különböző stresszhatások olyan egészségügyi kockázatokat rejtenek magukban, amelyeket a munkáltató sem hagyhat figyelmen kívül, hiszen a feszült és beteg dolgozó teljesítménye az egész vállalatra kihat.

A munkahelyi stressz két nagy csoportba sorolható, mely alapján megkülönböztetjük a fizikai és pszichoszociális stresszt. Fizikainak számít a munkahelyi környezet, így az irodai zaj, a rossz fényviszonyok, a kényelmetlen székek és a rosszul kialakított szellőztetés egyaránt stresszfaktorként vannak jelen. Ezzel szemben a pszichoszociális kategóriába inkább olyan tényezők sorolhatóak, amelyek szellemileg és lelkileg terhelik meg a dolgozót. Ebbe a típusba tartozik többek között a rosszul kialakított munkastruktúra, a túlzott elvárások, a munkahelyi zaklatás, vagy az állandó rettegés a leépítésektől.

Milyen egészségügyi problémákhoz vezet a stressz?

A stressz számos negatív hatással jár: többek között feledékenységhez, a koncentráció csökkenéséhez, izomfeszültséghez, álmatlansághoz, súlygyarapodáshoz vagy akár súlyvesztéshez is vezethet. A hosszabb ideig fennálló stressz miatt a munkavállalónak agresszívabbá válhat a magatartása, és nagyobb eséllyel alakulhat ki nála szenvedélybetegség is. Ráadásul a tartós stressz még komolyabb kockázatokat is jelent, mivel olyan betegségek kialakulásához is vezethet, mint magas vérnyomás, gyomorfekély, depresszió, vagy allergia.

Ezek a negatív tényezők nem csak az egyén számára kedvezőtlenek, hanem a vállalat egésze számára is, hiszen a stressz egészségügyi következményei miatt

  • növekszik a betegszabadságok száma és hossza,
  • csökken a produktivitás,
  • nehezebbé válik a munkaszervezés,
  • növekszik a fluktuáció,
  • romlik a munkáltatói márka megítélése.

Stresszoldó megoldások az irodában

Szerencsére számos megoldás létezik a stressz csökkentésére. Első lépésként érdemes meghatározni, hogy milyen stresszfaktorok vannak jelen a vállalatban, hiszen így olyan megoldást tudsz keresni, amely célzottan az adott fizikai vagy pszichoszociális stressz enyhítésére vagy megszüntetésére irányul.

Ha pszichoszociális stressz okoz problémákat, akkor érdemes fejleszteni a szervezeti kultúrát. A zaklatások ellen fel kell lépni, az átláthatatlan rendszereket transzparenssé kell tenni, egyértelműen meg kell határozni a munkavállalók feladatait és hatáskörét, valamint az előremenetel részleteit is. Ha pedig túl sok munka jut egy emberre, akkor érdemes felvenni még egy kollégát, hogy senki se legyen túlterhelve.

Ha inkább fizikai stressz miatt feszültek a munkatársak, akkor érdemes ennek fényében módosítani az irodai környezeten. Ha kevés a fény, sok a zaj, vagy kényelmetlen a szék, akkor javíts az ergonómiai körülményeken: szerezz be jobb lámpákat, helyezz el zajszűrő elemeket a helyiségben, és biztosíts ergonomikus székeket. Ha nehezen megközelíthető a munkahely, vagy a szomszédos játszótér miatt nyáron nem lehet ablakot nyitni, akkor vegyél fontolóra egy költözést. Ha pedig az iroda ergonómiai szempontból rendben van, de a szürke falak miatt lehangoló a hely, akkor lehet, hogy eljött az idő az iroda belsőépítészeti átalakítására és színesítésére.

A stresszt szinte lehetetlen teljes mértékben száműzni az emberek életéből, de sokat lehet tenni azért, hogy a napjuk nagy részét olyan környezetben töltsék, ahol csökkenthető a stressz. Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk egy ilyen környezet létrehozásában: https://www.poziteam.hu/hu/kapcsolat